De gemeente Zwijndrecht is JOGG gemeente. JOGG staat voor een gezonde jeugd en gezonde toekomst. Dit betekent onder meer dat we in Zwijndrecht meer jongeren willen laten bewegen en gezonder willen laten eten. En dat doen we vooral door de omgeving van jongeren daarvoor zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

De Avond4daagse is een mooie manier om jongeren op een leuke en gezellige manier aan het bewegen te krijgen. Ze lopen in een week flinke afstanden en genieten onderweg van een drankje en mogelijk wat snacks. Tijdens de Avond4daagse mag er natuurlijk best worden gesnoept. Het is tenslotte feest. Maar het moet ook geen snoepvierdaagse worden. Daarom geven we ook graag wat tips mee voor gezonde snacks voor onderweg.

Fruit

In fruit zitten behalve suikers voor voldoende energie ook vezels en vitaminen. En vocht. Zeker op warme avonden is het belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Bovendien is fruit makkelijk mee te nemen. Een mandarijn, appel, banaan of trosje druiven stop je zo vanaf de fruitschaal in de rugtas van je kind.

Snackgroenten

Tegenwoordig zijn er allerlei soorten snackgroenten te koop: tomaatjes, wortels, komkommertjes. Stop ze in een bakje en klaar is kees.

Noten

In noten zitten eiwitten en gezonde vetten. Eiwitten zijn belangrijk voor onze spieren. Geef wel ongezouten noten mee en overdrijf niet qua hoeveelheid. Een handje noten is voldoende.

Een doosje rozijnen

Rozijnen zijn lekker en bovendien gezond. Ze bevatten mineralen en vezels. Geef niet meer dan één doosje mee, want in rozijnen zitten wel vrij veel natuurlijke suikers.